Сцена

Од физиката до биологијата: разговор со д-р Илија Дуковски од Универзитот во Бостон, дел 1

Веднаш по новогодишните празници Наука за сите имаше прилика и задоволство да разговара со физичарот и квантитативниот биолог, Илија Дуковски. Неговата огромна љубов кон…

Супер-социјални ГМО мравки

Како сетилото за мирис им помага на мравките да станат социјални? Најново истражување по експериментална социобиологија покажува како првите генетски модифицирани мравки со користење…
Мени

Споделете со пријателите