Добредојдовте во првиот подкаст за наука во Република Македонија. Како што и самото име кажува, тука зборуваме на секакви научни теми, на теми од секојдневието, ќе зборуваме за научниот метод и ќе разговараме со научници и ентузијасти од земјава и странство. Целта ни е да ве инспирираме и да ве заинтересираме за науката, да ве убедиме дека тоа е најинтересниот и најефективниот начин на размислување и спознавање на реалноста.