Науки

Да се преброиме

Кои нè има повеќе, бактерии или луѓе? Дали има повеќе растенија или животни на светот? Кои организми доминираат на Земјата? Црвите или птиците? На…

И мажјак и женка

Неодамна Њу Јорк Тајмс пренесе дека во Пенсилванија, САД, се појави птица северен кардинал (Cardinalis Cardinalis) кај која десната половина е мажјак, а левата…

Што вели науката за четирите најчести митови против вакцинирањето?

Глобалното движење против вакцинирање на младата популација првично станува актуелно пред речиси дваесетина години, преку објавувањето на една студија која покажува корелација меѓу ММР…

Дигиталната револуција: придобивка или проблем за човековата еволуција?

Когнитивните способности на човекот, меѓу другото, еволуирале во насока на брза и едноставна анализа на безбројните информации што секојдневно ги бомбардираат неговите сетила. Честопати…
Мени

Споделете со пријателите