Технологија

Што представуваат плазмоните?

Земате џепна светилка и светите низ клучалката на вратата. Од другата страна се забележува многу малечка точка иако дијаметарот на кругот светлина од светилката…

Нанофотоника и квантните точки

Која е поврзаноста на светлината со нано-објектите? Одговорот може да го најдеме во полето на нанофотоника. Нанофотониката претставува пресек помеѓу областите фотоника (наука за…

Oд каде доаѓа светлината?

Зошто не сме во постојана темница? Па бидејќи ја имаме светлината. А дали знаете кој ја испраќа светлината? Одговорот е едноставен, жешкото и светло…
Мени

Споделете со пријателите