Да се преброиме

Кои нè има повеќе, бактерии или луѓе? Дали има повеќе растенија или животни на светот? Кои организми доминираат на Земјата? Црвите или птиците? На…

Што вели науката за четирите најчести митови против вакцинирањето?

Глобалното движење против вакцинирање на младата популација првично станува актуелно пред речиси дваесетина години, преку објавувањето на една студија која покажува корелација меѓу ММР…

Супер-социјални ГМО мравки

Како сетилото за мирис им помага на мравките да станат социјални? Најново истражување по експериментална социобиологија покажува како првите генетски модифицирани мравки со користење…

Звучен спектар

За да можеме да дадеме подетален опис на поимот музика и механизмот со којшто таа функционира, потребно е одблиску да го истражиме феноменот звук.…

Одговор на коментарот од читател на “Црвено вино или сок од цвекло — во која чаша се крие тајната за подолг живот?”

Коментарот од читателот можете да го прочитате тука. Насловот е провокативен и таков е и наменет за да се вовлече вниманието на читателот и…
Мени

Споделете со пријателите