Астрономија

Светлината на оваа далечна супернова е зголемена и поделена на четири дела со помош на гравитациска леќа

Една галаксија која се наоѓа позади друга галаксија е засенета од нашата гледна точка на Земјата. Но, во септември минатата година кога супернова (наречена…

Олберсовиот парадокс

Во текот на денот, Сонцето е извор на толку потребната светлината која е неопходна за живот на нашата планета. Кога тоа ќе зајде, настапува…
Мени

Споделете со пријателите