Вести од науката

Супер-социјални ГМО мравки

Како сетилото за мирис им помага на мравките да станат социјални? Најново истражување по експериментална социобиологија покажува како првите генетски модифицирани мравки со користење…

ГМО со подобар вкус

Сигурно сте слушнале за CRISPR-Cas9 системот со кој може да се едитира ДНК-та. Овој револуционерен систем може да се користи за манипулирање на прилично…

Трансплантација на матични клетки може да го забави развитокот на Мултипла склероза

Резултати од најнови истражувања покажуваат дека трансплантација на матични клетки може да го забави развитокот на Мултипла склероза кај заболените! Мултипла склероза е автоимуна…
Комарец

Вакцина за Жика

Како што Жика вирусот продолжува да се шири, така и научниците од целиот свет продолжуваат со своите истражувања да најдат вакцина против овој вирус…
Мени

Споделете со пријателите