Вести од науката

ASPIRE – летна школа по астрофизика во Амстердам

Кој е заинтересиран за радио астрономија и сака да стекне искуство во истражување? Нека се пријави да се дружиме некој месец во Амстердам летово!

Има избор на проекти, не мора да сте супер експерти по астрономија, но мора да се исполнуваат некои основни предуслови. Предност имаат студенти од земји во кои можностите за истражување во областа на астрономијата и астрофизиката се ограничени. Македонски студенти, вие сте на потег.

Клик да аплицираш за ASPIRE.

Му благодариме на Александар Шулевски што ја сподели оваа иклучителна можност со нас.

амстердамастрономијаастрофизикалетнаможностипрограмасеминарстудентишкола
Претходен написи
Од физиката до биологијата: разговор со д-р Илија Дуковски од Универзитот во Бостон, дел 1
Следен напис
Дигиталната револуција: придобивка или проблем за човековата еволуција?

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Пополнете го ова поле
Пополнете го ова поле
Ве молам, внесете валидна адреса за е-пошта.

Споделете со пријателите