Вести од науката

Супер-социјални ГМО мравки

Како сетилото за мирис им помага на мравките да станат социјални?

Најново истражување по експериментална социобиологија покажува како првите генетски модифицирани мравки со користење на сетилото за мирис стануваат социјални.

Ако сакате да прочитате нешто повеќе за предизвиците да се добијат генетски модифицирани мравки и како се користат истите за разни истражувања, погледнете го следново видео или следето го линков.

ГМОмирисмодификациимравкирецепторисетилосоцијализирање
Претходен написи
Во фекалиите е вистината
Следен напис
Секвенционирање на геном – спознавање на себеси или отворање на Пандорината кутија?

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Пополнете го ова поле
Пополнете го ова поле
Ве молам, внесете валидна адреса за е-пошта.

Споделете со пријателите