Вести од науката

Вакцина за Жика

Како што Жика вирусот продолжува да се шири, така и научниците од целиот свет продолжуваат со своите истражувања да најдат вакцина против овој вирус кој најчесто се пренесува преку комарци. Најновите вести се дека тим научници со помош на модифицирана иРНК (mRNA) успеале да направат вакцина, која има голем потенцијал за спречување на вирусната инфекција. Потребни се повеќе клинички испитувања пред оваа најнова вакцина успешно да стигне на маркетот. Повеќе причитајте на следниов линк или разгледајте го оригиналното истражувањe кое само што излезе во добро познатото научно списание Nature.

вакцинавирусепидемијажика
Претходен написи
Борбата против развојот на бактериските резистенции
Следен напис
Бактериите во употреба како анти-карцерогени агенти

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Пополнете го ова поле
Пополнете го ова поле
Ве молам, внесете валидна адреса за е-пошта.

Споделете со пријателите