Вести од науката

Бактериите во употреба како анти-карцерогени агенти

Со развojoт на технологијата, способноста на научниците да манипулираат бактерии не е научна фантастика, туку реалност. Генетски манипулирани бактерии од видот на Салмонела (Salmonella typhimurium) се способни да уништат тумори. Ова истражување излезе пред неколку дена во списанието Science Translational Medicine и го опишува имунолошкиот механизам преку кој горенаведените бактерии ги уништуваат карцерогените клетки.

Ако сакате да прочитате повејќе, следете го овој линк.

бактерииимунитетканцерлекувањераксалмонелатумори
Претходен написи
Вакцина за Жика
Следен напис
Рано откривање на аутизам кај бебиња и деца

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Пополнете го ова поле
Пополнете го ова поле
Ве молам, внесете валидна адреса за е-пошта.

Споделете со пријателите