Вести од науката

Рано откривање на аутизам кај бебиња и деца

Нова студија со информации за рано откривање на аутизам кај бебиња и деца од 6 месеци до 4 години.

Врската помеѓу дијагностицирањето на аутизам и појавата на првите знаци кај деца е сè уште непозната. Најновото сознание е дека зголемување на мозочната маса, што е една од последиците кај деца со оваа болест, може да се увиди уште пред да се појават првите знаци на аутизам и тоа пред 24 месечна возраст.

Дали ова знаење ќе придонесе до побивање на шпекулациите за други причини за појавувањето на аутизам и кои се последиците во понатамошните истражувања останува да видиме во иднина!

Прочитајте повејќе на следниов линк.

аутизамврскадецадијагностикастудија
Претходен написи
Бактериите во употреба како анти-карцерогени агенти
Следен напис
Трансплантација на матични клетки може да го забави развитокот на Мултипла склероза

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Пополнете го ова поле
Пополнете го ова поле
Ве молам, внесете валидна адреса за е-пошта.

Споделете со пријателите