Вести од науката

Бесплатни учебници од разни научни области

Пандемијата предизвикана од коронавирусот истовремено е и причина за солидарност, а и одлична можност за научно надоградување.

Издавачката куќа Springer Nature лансираше глобална програма за учење насочена кон високообразовните институции во светот и сите љубители на знаењето. Според нив, пристапот до ресурси за учење од далечина е есенцијален. Секој ќе има пристап до повеќе од 500 учебници од разни области кои ќе бидат достапни најмалку до крајот на јули (на англиски јазик).

Наука за сите ги подготви сите наслови во лесно достапен пдф документ во кој учебниците се подредени по азбучен ред и со кликнување врз насловот директно се отвора врската каде што ќе може да го спуштите и зачувате учебникот на вашиот компјутер.

Пријатно читање.

NatureSpringerбесплатнокоронавируснауканаукипандемијапдфресурсиспуштањеучебници
Претходен написи
Човечка рипка не се мрднала од место седум години
Следен напис
Критичко размислување во време на мас медиуми и социјални мрежи: разговор со Билјана Мојсоска [#13]

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Пополнете го ова поле
Пополнете го ова поле
Ве молам, внесете валидна адреса за е-пошта.

Споделете со пријателите