Интервјуа

Зошто некои не го сфаќаат коронавирусот сериозно: проф. Атанас Кирјаковски за 360 степени

360 степени и новинарката Славица Филиповска деновиве направија видео сторија во која истражуваат зошто многумина во Македонија упорно веруваат дека коронавирусот не постои. Во истата учество зеде и основачот и уредникот на Наука за сите, Атанас Кирјаковски кој е и професор по психологија и когнитивни науки на Меѓународниот балкански универзитет во Скопје. Во сторијата, Атанас објаснува зошто луѓето не ја детектираат опасноста од коронавирусот, зошто мислат дека ништо не може да се направи во врска со епидемијата и дава неколку препораки како да се комуницира со населението. Огромна благодарност до тимот на 360 степени и новинарката Славица Филиповска.

360 степениАтанас Кирјаковскиеволуцијаинтервјуковид-19коронавирусмедиумиполитикапсихологијатеории на заговор
Претходен написи
Најсмртоносната болест на светот, уништува над 500 видови жаби
Следен напис
Потеклото на музиката: основни концепти во еволуцијата и прашања поврзани со појавата на музиката (ПРВ ДЕЛ)

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Пополнете го ова поле
Пополнете го ова поле
Ве молам, внесете валидна адреса за е-пошта.

Споделете со пријателите