Ексел

Ексел: пресметка на изминато време со DATEDIF [#2]

Во табуларните уредувачи како што се Ексел, Гугл спредшитс, итн., може да се прават пресметки и со датуми односно со временски податоци. Меѓу другото, можно е да се пресмета колку време изминало од еден датум до друг. Во оваа лекција, НЗС го покажува начинот на којшто можете прецизно да пресметате нечија возраст, т. е. изминатите години, месеците и деновите од нечиј датум на раѓање.

Документот од видеото може да го погледнете и спуштите тука.

DATEDIFвремедатумиекселлекцијапресметкатуторијал
Претходен написи
Науката и боречките спортови: разговор со д-р Јасмина Плунчевиќ-Глигороска и Алек Јакимовски [#3]
Следен напис
Голите слепи кучиња не стареат

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Пополнете го ова поле
Пополнете го ова поле
Ве молам, внесете валидна адреса за е-пошта.

Споделете со пријателите