Ексел

Ексел: чистење непотребни знаци со SUBSTITUTE формула [#1]

Во оваа видео лекција се објаснува употребата и примената на формулата SUBSTITUTE во ексел. Таа е многу корисна доколку сакаме да замениме или исчистиме одредени зборови или бројки од несаки знаци вметнати во нив.

Документот од видеото може да го погледнете и спуштите тука.

SUBSTITUTEанализавидеоекселкалкулирањепресметувањестатистикатуторијал
Претходен написи
Лишаите се неочекувано сложени организми
Следен напис
Науката и боречките спортови: разговор со д-р Јасмина Плунчевиќ-Глигороска и Алек Јакимовски [#3]

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Пополнете го ова поле
Пополнете го ова поле
Ве молам, внесете валидна адреса за е-пошта.

Споделете со пријателите