Ексел

Ексел: креирање динамичен пребарувач со помош на INDEX и MATCH [#4]

Во оваа лекција се објаснува како да направите динамичен пребарувач во табеларните уредувачи како што се Google Spreadsheets или Excel. Оваа е возможно преку комбинирање на две формули, INDEX и MATCH. Пребарувачот којшто ќе го дизајнирате може динамички да ви пребарува зборови, броеви и друг вид на податоци кои може да се запишат во табела.

Документот од видеото може да го погледнете и спуштите тука.

екселимениклекцијаподатоципребарувачпронаоѓањетабела
Претходен написи
Вирусот наречен „Медуза“ ги скаменува жртвите
Следен напис
Теорија или експерименти? На што повеќе верувате?

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Пополнете го ова поле
Пополнете го ова поле
Ве молам, внесете валидна адреса за е-пошта.

Споделете со пријателите