Ексел

Ексел: времетраење на музичка композиција преку броење на ноти од партитура [#3]

Тука е прикажан еден интересен алгоритам направен во табуларен уредувач кој ќе ви помогне да го пресметате времетраењето на дадена музичка композиција преку броење на ноти од нејзината партитура. Теоретски, ова би можело да биде основа за развивање на компјутерски систем кој автоматизирано би ги броел нотите, би ги категоризирал според нивното индивидуално времетраење и во сооднос со глобалното темпо на композицијата, би го пресметувал нејзиното вкупно времетраење.

Документот од видеото може да го погледнете и спуштите тука.

вештачка интелигенцијакомпјутерска визијамузикамузичка партитурапроцесирање
Претходен написи
Голите слепи кучиња не стареат
Следен напис
Што вели науката за четирите најчести митови против вакцинирањето?

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Пополнете го ова поле
Пополнете го ова поле
Ве молам, внесете валидна адреса за е-пошта.

Споделете со пријателите