ФИНКИ

КРАТКО И СЛАТКО: Како се спречува вештачка интелигенција?

Денес на мени е трудот од студентот Гораст Ангеловски кој изработи инфографикон за предметот Медиуми и Комуникации (МиК) на ФИНКИ во академската година 2019/2020. Во истиот, Гораст опишува истражување во кое се анализира способноста на една вештачката интелигенција да развива тактички вештини за да порази друга вештачка интелигенција. Честитки!


ИЗРАБОТИЛ: Гораст Ангеловски
КОРИСТЕНА ЛИТЕРАТУРА: Gleave, A., Dennis, M., Wild, C., Kant, N., Levine, S., & Russell, S. (2020). Adversarial policies: Attacking deep reinforcement learning. ArXiv:1905.10615 [Cs, Stat]. http://arxiv.org/abs/1905.10615

вештачка интелигенцијаинфографиконкомпјутерски наукикратко и слаткомедиуми и комуникацијапоразстратегијатактикафинки
Претходен написи
КРАТКО И СЛАТКО: Е-книга или печатена книга пред спиење?
Следен напис
Психологијата на епидемиите (ВТОР ДЕЛ) [#14]

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Пополнете го ова поле
Пополнете го ова поле
Ве молам, внесете валидна адреса за е-пошта.

Споделете со пријателите