ФИНКИ

КРАТКО И СЛАТКО: Загаденоста на воздухот во Македонија и економските трошоци на луѓето

Еве уште еден одличен студентски труд кој произлезе од предметот Медиуми и Комуникации (МиК) на ФИНКИ во академската година 2019/2020. Со задоволство денес ви го претставуваме видеото направенo од студентката Тамара Станикевска во која се дискутираат економските и здравствените последици по луѓето како резултат од аерозагадувањето во Македонија.

ИЗРАБОТИЛА: Тамара Станикевска, НАРАТОР: Никола Станикевски
КОРИСТЕНА ЛИТЕРАТУРА: Meisner, C., Gjorgjev, D., & Tozija, F. (2015). Estimating health impacts and economic costs of air pollution in the Republic of Macedonia. South Eastern European Journal of Public Health (SEEJPH). https://doi.org/10.4119/seejph-1809

аерозагадувањевоздухекономски последицизагадувањезагадувачиздравствени последициСкопјетрошоци
Претходен написи
Психологијата на епидемиите (ВТОР ДЕЛ) [#14]
Следен напис
КРАТКО И СЛАТКО: Технологијата како алатка во лекувањето на деменцијата

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Пополнете го ова поле
Пополнете го ова поле
Ве молам, внесете валидна адреса за е-пошта.

Споделете со пријателите