ФИНКИ

КРАТКО И СЛАТКО: Е-книга или печатена книга пред спиење?

Продолжуваме со објавување на најдобрите студентски трудови произлезени од предметот Медиуми и Комуникации (МиК) на ФИНКИ во академската година 2019/2020. Со задоволство денес ви го претставуваме видеото направенo од студентката Кристина Златевска. Честитки!

ИЗРАБОТИЛА: Кристина Златевска
КОРИСТЕНА ЛИТЕРАТУРА: Chang, A.-M., Aeschbach, D., Duffy, J. F., & Czeisler, C. A. (2015). Evening use of light-emitting eReaders negatively affects sleep, circadian timing, and next-morning alertness. Proceedings of the National Academy of Sciences, 112(4), 1232–1237. https://doi.org/10.1073/pnas.1418490112

будењекратко и слаткомелатониннесоницасветлинаспиењефинкициркадиски ритамчитање
Претходен написи
КРАТКО И СЛАТКО: Дисоцијативно нарушување на личноста и дразбите кои го поттикнуваат
Следен напис
КРАТКО И СЛАТКО: Како се спречува вештачка интелигенција?

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Пополнете го ова поле
Пополнете го ова поле
Ве молам, внесете валидна адреса за е-пошта.

Споделете со пријателите