ФИНКИ

КРАТКО И СЛАТКО: Технологијата како алатка во лекувањето на деменцијата

Ви презентираме уште едно одлично видео од предметот Медиуми и Комуникации (МиК) на ФИНКИ во академската година 2019/2020 изработено од студентката Ангела Маџар. Во него Ангела образложува труд во кој се презентираат позитивни ефекти на информатичката и комуникациската технологија во лекувањето на луѓе со деменција. Одличен избор и одлично сработено!

ИЗРАБОТИЛА: Ангела Маџар
КОРИСТЕНА ЛИТЕРАТУРА: Bejan, A., Gündogdu, R., Butz, K., Müller, N., Kunze, C., & König, P. (2018). Using multimedia information and communication technology (Ict) to provide added value to reminiscence therapy for people with dementia: Lessons learned from three field studies. Zeitschrift Für Gerontologie Und Geriatrie, 51(1), 9–15. https://doi.org/10.1007/s00391-017-1347-7

деменцијаИКТинформатичка и комуникациска технологијалекувањемозокмултимедиареминесцентна терапијастаросттерапијатехнологија
Претходен написи
КРАТКО И СЛАТКО: Загаденоста на воздухот во Македонија и економските трошоци на луѓето
Следен напис
Кога SARS-CoV-2 ни чукна на врата и непоканет влезе дома

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Пополнете го ова поле
Пополнете го ова поле
Ве молам, внесете валидна адреса за е-пошта.

Споделете со пријателите