Вести од науката

„Национален ДНК ден“

По повод денот на ДНК, 25 Април 2017 (National DNA Day), the American Society of Human Genetics распишува конкурс за пишување на есеи на тема важни прашања и концепти во генетиката. Отворен е за средношколци на интернационално ниво, па прочитајте повеќе на линков.

генетикаДНКконкурс
Претходен написи
Mапирање на човековиот мозок
Следен напис
Да се прошетаме по кортикалната лента

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Пополнете го ова поле
Пополнете го ова поле
Ве молам, внесете валидна адреса за е-пошта.

Споделете со пријателите