Математички науки

Бејзовата теорема, во 15 минути

Теоремата на Бејз често се спомнува во контекст на машинско учење и обработка на податоци. Таа е метода за проценка на веројатност врз основа на претходно воспоставени услови. За да ја разберете суштината на овој револуционарен концепт, не е потребно да бидете експерт по математика. Во следново видео, теоремата е објаснета на одличен и лесно разбирлив начин.

* Видеото е на англиски јазик.

англискиБејзверојатноствидеологикаматематикатеорема
Претходен написи
Кратка историја на универзумот: создавање и еволуција на структурите
Следен напис
Во кој правец се движи популарната музика?

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Пополнете го ова поле
Пополнете го ова поле
Ве молам, внесете валидна адреса за е-пошта.

Споделете со пријателите