Означено во

биологија

Од физиката до биологијата: разговор со д-р Илија Дуковски од Универзитот во Бостон, дел 1

Веднаш по новогодишните празници Наука за сите имаше прилика и задоволство да разговара со физичарот и квантитативниот биолог, Илија Дуковски. Неговата огромна љубов кон…

Првиот еукариотски организам без митохондрија

Хидроелектраните произведуваат електрична енергија користејќи ја потенцијалната енергија на водата, додека пак термоелектраните низ неколку чекори ја претвараат хемиската и нуклеарната енергија на горивата…
Мени

Споделете со пријателите